EU fondovi mijenjaju Hrvatsku

EU novosti07.05.2019.

Lokacija događanja: Trg 128. brigade Hrvatske vojske

Vrijeme događanja: 29. lipnja 2019. od 10 do 14 sati

  • Informiranje posjetitelja od strane predstavnika EU projekata i tijela u sustavu upravljanja EU fondovima
  • Izložba uspješnih EU projekata
  • Kulinarski show
  • Kutak za najmlađe
  • Foto kutak
  • Brojne natjecateljske i nagradne aktivnosti

EU projekti će se, osim kroz više od 160 aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata EU projekata, predstavljati i u sklopu velikih informativno – zabavnih događanja u četiri najveća hrvatska grada. Osijek je prvi u nizu na glavnom gradskom trgu okupio sve građane  zainteresirane za projekte financirane EU sredstvima i način kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku, a Zagreb je bio na redu 19. svibnja. Uz brojne građane događanje su posjetili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Zagrepčani su tako na jednom mjestu kroz nekoliko sati i niz zabavnih aktivnosti imali priliku dobiti odgovore na svoja pitanja o EU fondovima te se upoznati s projektima Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu, Rekonstrukcija raskrižja Jadranske avenije i Avenije Dubrovnik – rotor Remetinec, Teslino novo ruho – Muzej znanosti i tehnike za 21. stoljeće i BIOCentar – Inkubacijski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković ukazao je na važnost i brojne mogućnosti koje proizlaze iz EU fondova: „Taj iznos bespovratnih sredstava Hrvatska ne bi mogla naći na bilo koji drugi način. Nema te druge međunarodne financijske institucije, banke ili prijatelja koji bi za naš razvoj i projekte dali takvu financijsku injekciju. Upravo to nam daje članstvo u Europskoj uniji“.

Želimo da građani budu svjesni pozitivnih učinaka EU fondova i kako su nabolje promijenili živote građana u smislu novih javnih sadržaja i infrastrukture, bolje turističke ponude, razvoja poslovanja tvrtki, a samim time i novih radnih mjesta. Naša dužnost je i informirati i educirati građane o projektima koje smo do sada realizirali i koje realiziramo i kako EU fondovi polako, ali sigurno, mijenjaju Hrvatsku nabolje. Svjesni smo da još veći uspjeh u povlačenju EU sredstava možemo osigurati samo snažnijim osvještavanjem i educiranjem građana“, istaknula je tom prigodom ministrica Žalac.

Nakon Zagreba uslijedilo je veliko događanje u Splitu 1. lipnja, koje su, uz brojne građane, posjetili državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara. Brojni Splićani su tako kroz nekoliko sati i na jednom mjestu i niz zabavnih aktivnosti, unatoč lošim vremenskim uvjetima i kiši, dobili odgovore na svoja pitanja o EU fondovima te su upoznati s uspješnim lokalnim EU projektima, projektima Grada Šibenika i Grada Splita te projektom Pelješkog mosta.

Velika informativno-edukativna i zabavna događanja u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održat će se u svibnju i lipnju u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu te će na jednom mjestu kroz nekoliko sati i niz zabavnih aktivnosti pružiti zainteresiranim građanima odgovore na njihova pitanja, iskustva iz prve ruke predstavnika uspješnih lokalnih EU projekata te pokazati kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku. Posjetitelje tako očekuju predstavnici uspješnih EU projekata i tijela u sustavu upravljanja EU fondovima koji će odgovoriti na sva pitanja zainteresiranih građana o EU projektima i mogućnostima financiranja iz EU fondova te raznovrstan zabavni sadržaj – izložba uspješnih lokalnih EU projekata, kulinarski show, foto kutak i kutak za najmlađe, uz čitav niz natjecateljskih i nagradnih aktivnosti koje će uključivati virtualni sadržaj, kolo sreće te mnoge druge.

Sljedeće takvo događanje održat će se 29. lipnja na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske u Rijeci od 10 do 14 sati.

Iznad

306.472.631

EUR vrijednosti izrađenih projekata

Saznajte više

Zatražite sastanak

Jedan ste klik udaljeni od sastanka!

Zatražite ga ovdje

Nakon što smo postali dio švicarske energetske grupacije imali smo potrebu u potpunosti restrukturirati poslovanje što je zahtijevalo potporu kvalitetnog partnera za financijsku analizu, podršku u postavljanju procesa te njihovu provedbu. Danas svi ti procesi djeluju nezamislivo bez Jeličić revizije koju sada smatramo neizostavnim djelom našeg poslovanja.
Mateo Markoč
Proenergy d.o.o.
Surađujemo s uredom od samog početka poslovanja poliklinike, svi djelatnici ureda pokazuju izuzetnu profesionalnost u vođenju knjiga poliklinike ali i kreativnost i susretljivost u financijskom i poreznom savjetovanju.
Ivana Pentz
Poliklinika Fleur d.o.o.
U industriji standardizacije i certificiranja potrebna je iznimna preciznost i točnost. Dugogodišnja suradnja s Jeličić revizijom za nas predstavlja dodanu vrijednost naših standarda prema svim klijentima u nakladništvu.
Igor Kern
ABC Hrvatska