Poslovno savjetovanjePorezno savjetovanje je pružanje usluga savjetovanja vezano uz primjenu poreznih propisa, prvenstveno Zakona o PDV-u, Zakona o porezu na dobit, Zakona o porezu na dohodak i drugih propisa koji su vezani uz poreznu problematiku. Pod time podrazumijevamo i davanje savjeta o poreznim pitanjima te izradu poreznih prijava.

Jeličić revizija za svaki konkretni slučaj obavlja porezni uvid. Cilj je jasno prikazati porezni položaj klijenta i ponuditi optimalno rješenje, minimizirajući učinke brojnih poreznih aspekata s kojima se suočavaju.


Dugogodišnjom suradnjom s Gradom Zagrebom i podružnicom Zagrebačkog holdinga ZGOS, obavili smo financijsko savjetovanje za dobivanje kredita, izradili financijske planove s analizama kalkulacija, izradili plan korištenja otplate kredita u dugoročnom modelu te organizirali i vodili računovodstvo uz izradu svih potrebnih izvješća.

Usluge poslovnog i poreznog savjetovanja koje pružamo uključuju:

  • postavljanje poslovnog modela
  • preventivni porezni savjeti
  • trajna poslovna suradnja
  • kontinuirano praćenje klijenta
  • porezno planiranje – optimum poreznog tereta
  • porezni due diligence
  • podnošenje poreznih prijava u ime poreznog obveznika (izrada, ispunjavanje, dostava te nadzor vođenja poreznih evidencija)

Osim poreznog i poslovnog savjetovanja radimo i „Due diligence“. U trenutku donošenja odluke o kupnji odnosno spajanju ili pripajanju kompanija, iznimno je važno raspolagati pravim i točnim informacijama o stanju u kojem se nalazi promatrano društvo. Do sada smo obavili nekoliko dubinskih snimaka raznih kompanija te managementu omogućili razumnu osnovu za donošenje odluke.

Nezaobilazna i važna stavka svakog klijenta koji je vlasnički povezan s inozemstvom su „Transferne cijene“. Savjetujemo klijente, analiziramo i izrađujemo studije o Transfernim cijenama.

Zatražite sastanak

Jedan ste klik udaljeni od sastanka!

Zatražite ga ovdje

Nakon što smo postali dio švicarske energetske grupacije imali smo potrebu u potpunosti restrukturirati poslovanje što je zahtijevalo potporu kvalitetnog partnera za financijsku analizu, podršku u postavljanju procesa te njihovu provedbu. Danas svi ti procesi djeluju nezamislivo bez Jeličić revizije koju sada smatramo neizostavnim djelom našeg poslovanja.
Mateo Markoč
Proenergy d.o.o.
Surađujemo s uredom od samog početka poslovanja poliklinike, svi djelatnici ureda pokazuju izuzetnu profesionalnost u vođenju knjiga poliklinike ali i kreativnost i susretljivost u financijskom i poreznom savjetovanju.
Ivana Pentz
Poliklinika Fleur d.o.o.
U industriji standardizacije i certificiranja potrebna je iznimna preciznost i točnost. Dugogodišnja suradnja s Jeličić revizijom za nas predstavlja dodanu vrijednost naših standarda prema svim klijentima u nakladništvu.
Igor Kern
ABC Hrvatska

Aktualne EU novosti